Woonbegeleider HBO
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Woonbegeleider Beschermd Wonen Modulair te Enschede, 24 uur per week

Wil jij de schouders eronder zetten voor een ander?

Wil jij eraan meehelpen dat onze bewoners zich thuis voelen en zoveel mogelijk zelf de regie houden? Wil jij deel uitmaken van een professioneel team?

Dan maken we graag kennis met jou.

 

Wat ga je doen

Als Woonbegeleider zet je je in voor een goede, veilige leefomgeving voor onze bewoners en je bouwt een band met hen op. Je biedt ondersteuning aan de bewoners met als doel hen zo goed mogelijk zelfstandig te laten deelnemen aan de maatschappij. Daarom is het belangrijk dat jouw inzet als hulpverlener krachtig en herstelgericht is, op alle leefgebieden. Je houdt rekening met hun wensen en behoeften en stelt samen met de bewoner een begeleidingsplan op. Je werkt samen met ketenpartners en bewaakt een juiste administratie van de bewoner en de indicatie. Je onderhoudt zowel interne als externe contacten en neemt actief deel aan het teamoverleg.

Functie eisen

Dit ben jij

Om in aanmerking te komen voor de functie van Woonbegeleider:

 • beschik je over een afgeronde HBO-opleiding (Social Work)
 • heb je affiniteit en ervaring met onze doelgroep, bij voorkeur jongvolwassen die psychiatrische- en/of verslavingsproblemen hebben
 • ben je in staat om de bewoners te motiveren en te stimuleren in hun ontwikkeling
 • ben je bereid om in onregelmatige diensten te werken waar onder weekenddiensten
 • kun je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen
 • ben je pro actief, zelfstandig, flexibel en beschik je over improvisatievermogen
 • heb je een christelijke geloofsovertuiging en onderschrijf je de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op legerdesheils.nl/identiteit

Inschaling

Dit bieden wij

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je ook veel kunt leren.

 

Daarnaast bieden wij je:

 • een goed salaris conform CAO Social Work, schaal 8 (afhankelijk van opleiding en ervaring min. € 2.763,= en max. € 3.864,= bruto per maand obv 36 uur per week), plus onregelmatigheidstoeslag
 • een contract voor in eerste instantie een jaar, met uitzicht op verlenging
 • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opname in het pensioenfonds (PFZW), een loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid) en keuzebudget (o.a. vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,3%)
 • een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen via onze LdH Academie gericht op jouw werkgebied

Bijzonderheden

Over het Leger des Heils

Als Leger des Heils Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij. Onze 650 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg.

 

Bij de afdeling Beschermd Wonen Modulair bieden we zorg en ondersteuning gericht op het maximaal bevorderen van de kwaliteit van leven. We bieden een veilige en stabiele basis om aan de toekomst te bouwen. De samenleving verlangt van haar burgers zelfredzaamheid en participatie. Deze uitgangspunten staan soms op gespannen voet met elkaar en verschillen per bewoner of per levensfase van de bewoner. We bieden maatwerk voor de bewoners, waarbij de belangrijkste doelstelling is, dat de bewoners zo goed mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.

 

Wij zijn een krachtgerichte organisatie die voortdurend uitgaat van en gelooft in de mogelijkheden van onze deelnemers. We zoeken dan ook een gedreven kandidaat die een basishouding hanteert van hoop en optimisme en deelnemers ondersteunt in hun eigen herstel.

 

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

 

Interesse en contact

Word jij enthousiast van deze vacature, laat het ons weten! Reageren kan tot en met vrijdag 25 juni 2021 via de button ‘Solliciteer’ bij de vacature op www.legerdesheils.nl/vacatures

https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/woonbegeleider-hbo-te-enschede-v145501

 

Wil je meer weten? Bel dan met Simone Pape (teamleider), tel. 06-10567109

Het sollicitatiegesprek vindt plaats op dinsdagmiddag 6 juli 2021 (aub rekening mee houden in je agenda)

Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

 

Acquisitie nav deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Type Vacature
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Beschermd Wonen Modulair Enschede
Postcode 7514 AS
Stad Enschede
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Simone Pape, teamleider BWM tel. 06-10567109
Functie(s) Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Publicatiedatum 11-06-2021
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 26-06-2021
Nummer 68968

Leger des Heils regio Oost

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl 
 
Binnen onze regio werken ca. 650 medewerkers en we zijn onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G). Wij werken vanuit de gedachte dat ieder mens er toe doet en recht heeft op goede zorg. Wat zijn of haar afkomst of hulpvraag ook is. Onze drijfveren zijn rechtvaardigheid, solidariteit en professionaliteit. Met maatwerk willen we gericht zorg bieden, waarbij wij uitgaan van de mogelijkheden en ontwikkelingskansen van elke individuele deelnemer. Wij werken intensief samen met andere instellingen voor hulp- en zorgverlening, de gemeenten, woningcorporaties, bewonersorganisaties en overige belangrijke partijen.

Meer over Leger des Heils regio Oost