Woonbegeleider Intensieve zorg Ouder en Kind
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

VACATURE WOONBEGELEIDERS INTENSIEVE ZORG OUDER EN KIND

Voor het team Ouder en Kind Wonen zijn wij op zoek naar woonbegeleiders. Over het aantal uur gaan we graag met je in overleg. 

Aandacht voor de cliënt
Team Ouder en Kind Wonen biedt 24-uurs ondersteuning aan cliënten met een licht verstandelijke beperking en hun kind (eren) waarbij er sprake is van psychisch en psychosociale problematieken en vaak multiprobleem gezinnen.

Onze woonlocatie ligt midden in de wijk Kerschoten. Er zijn 10 ruime appartementen die worden bewoond door een ouder(s) en hun kind(eren). In een van de appartementen hebben wij ons steunpunt ingericht waar 24 uur per dag een begeleider bereikbaar is. Het is een plek voor bewoners om elkaar te ontmoeten, een nieuwtje te delen en hun vragen te stellen.

Aandacht voor elkaar
Wij zijn De Passerel. Een stichting die als werkgever een drie-eenheid vormt samen met de cliënten en alle collega’s. De één kan niet zonder de ander. Daar zijn we trots op, want samen verlenen we passende, regionale zorg. Specifiek binnen Apeldoorn, Epe en Voorst. En dat doen we voor cliënten van alle leeftijden met een beperking. Van (arbeidsmatige) dagbesteding tot woonlocaties met begeleiding. Het is onze persoonlijke missie om mensen te helpen hun eigen leven te leiden en zelf keuzes te maken. Door op elkaar te vertrouwen maken we dat waar.

Ouders in hun kracht!
Iedere ouder beschikt over vaardigheden en wil eigen keuzes kunnen maken. Dit lukt niet altijd vanzelf. Wij ondersteunen ouders en hun kind(eren) door opvoedondersteuning te bieden, bijvoorbeeld door Home Video Training in te zetten. Ons uitgangspunt is dat ouders in hun kracht komen.

We ondersteunen ouders in het huishouden. Als zij boodschappen doen, koken of bij het schoonmaken en we helpen bij het op orde hebben van de financiën. Daarnaast denken we mee in het zoeken of behouden van een passende opleiding of werk en in het contact met de familie en vrienden.

Functie eisen

Aandacht voor jouw talent
Jouw uitdaging als woonbegeleider is het leveren van goede begeleiding en een bijdrage aan de uitvoering van individuele zorgplannen. Dit doe je bij activiteiten in het dagelijks leven, bij vraagstukken die de cliënten in hun dagelijks leven tegenkomen en bij de uitvoering van ontspannende activiteiten.

Je komt thuis bij gezinnen waar psychosociale problematieken voorkomen, het zijn vaak multiprobleem gezinnen. Soms moet je handelen in pittige situaties waarbij je stevig in je schoenen moet staan. Je werkt hierin nauw samen met de gedragskundige en ketenpartners (b.v. Veilig Thuis en Jeugdbescherming). Je bent in staat om de uitgezette lijnen praktisch uit te voeren. Daarnaast organiseer en verricht je lichte huishoudelijke en/of recreatieve activiteiten.

Door goed te luisteren weet jij wat de cliënt nodig heeft en draag je samen zorg voor een goed leefklimaat en binnen het team heb je een signalerende rol. Ook bied je ondersteuning bij het uitbreiden en onderhouden van het persoonlijk netwerk van de cliënten. Daarnaast heb je:

 • een mbo 4-diploma;
 • bij voorkeur een SKJ-registratie;
 • minimaal 1 jaar werkervaring;
 • een flexibele werkinstelling en ben je bereid om volgens rooster te werken in wisselende diensten en onregelmatige werktijden (inclusief slaapdiensten) en ook in het weekend.

Inschaling

Aandacht voor jou
Vanzelfsprekend zorgen we goed voor onze cliënten. En natuurlijk ook voor jou! Daarom krijg je als woonbegeleider intensieve zorg bij De Passerel:

 • direct een vast contract;
 • een salaris tussen de € 2.236 en € 3.154 (FWG schaal 40), afgestemd op jouw kennis en ervaring;
 • veel ontwikkelingsmogelijkheden. Van scholing tot het meedraaien in projecten. Laat ons weten waar jouw interesse ligt;
 • een dertiende maand;
 • 5,5 week aan verlof op jaarbasis en vakantietoeslag;
 • Pensioenopbouw;
 • de mogelijkheid om gebruik te maken van het MeerKeuzeSysteem. Denk aan een fietsregeling of een lidmaatschap voor jouw sportschool. 

Bijzonderheden

Aandacht voor jouw sollicitatie
Je snapt het: zo’n kans mag je gewoon niet laten liggen. Solliciteer door op de oranje button 'solliciteren' te klikken en voeg je motivatiebrief en cv toe.  
Deze vacature staat bij ons bekend onder vacaturenummer 022-69.  

Heb je vragen over deze functie? Bel dan met het team van Ouder en Kind Wonen op nummer 06-34347436.

Na jouw sollicitatie ontvang je een bericht van onze P&O-collega. Binnen 3 werkdagen neemt Irma Flos, manager, contact met je op om een afspraak in te plannen. Dit gesprek is met haar en een directe collega. Zijn jullie allemaal enthousiast? Dan loop je een paar uur mee op de afdeling. Een goed moment om het werk bij De Passerel van dichtbij te ervaren. Nóg enthousiaster? Tijdens het laatste gesprek bespreek je samen met Irma de arbeidsvoorwaarden. Na jouw handtekening verwelkomen we je met veel plezier in ons team.

In het kader van de vergewisplicht worden referenties opgevraagd bij eerdere werkgevers. Tevens vragen we om een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 022-69
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Apeldoorn
Postcode 7336 BC
Stad Apeldoorn
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 11-07-2022
Reageer voor 02-04-2023
Ingangsdatum 11-07-2022
Nummer 112413
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

Iedereen hoort erbij!

De samenleving, dat zijn wij. we leven, wonen, werken, leren van en met elkaar. Een volwaardig lid zijn van onze samenleving, niet iedereen kan dit alleen. Er zijn kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die hier ondersteuning bij nodig hebben. Dit doen wij, als professionals van De Passerel, iedere dag met veel passie, plezier en energie.

Wij bieden diverse vormen van ondersteuning:

 • Vroeghulp voor jonge kinderen
 • Gespecialiseerde opvang voor kinderen
 • Wonen en ambulante begeleiding
 • (Arbeidsmatige) dagbesteding
 • Leren en vrije tijd

De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. Onze rechtsvoorgangers zijn destijds ontstaan op initiatief van oudergroeperingen. En nog steeds is de samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten immers duidelijk maken.

Verspreid over de regio

Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan (arbeidsmatige) dagbesteding, woon- en werklocaties ontwikkeld. Wij bieden onze ondersteuning verspreid over de regio aan. Zowel in onze voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra. Op deze wijze bieden onze medewerkers ondersteuning aan ruim 900 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven.

 

Meer over Stichting De Passerel