woonbegeleider
InteraktContour

Informatie

Heb jij ervaring in het verlenen van ADL-zorg? Ben je op afroep beschikbaar voor onregelmatige diensten of slaapdiensten? Stroop jij graag de mouwen op en pak je door zonder de wensen van de cliënt uit het oog te verliezen? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten wij ons op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. We ondersteunen cliënten en hun naasten op het gebied van leven, wonen en werken. Dat doen we met behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurszorg.

Jouw werkplek

De eenheid Zorg en Wonen biedt 24-uurszorg en begeleiding op woonlocaties verspreid over Midden- en Oost-Nederland. Woonlocatie Spikvoorde is gevestigd op de 2e etage van een wooncentrum en gezondheidscentrum in de groene wijk de Vijfhoek in Deventer. Hier wonen 16 cliënten, variërend in de leeftijd van 46 tot 76 jaar. Alle cliënten beschikken over een eigen appartement. Een groot deel van de cliënten is rolstoelafhankelijk en volledig afhankelijk van zorg. Een ander deel van de cliënten heeft vooral begeleiding nodig, alles met als doel om het maximale uit hun leven te halen.
Veel cliënten gaan naar dagbesteding of ontvangen zes dagen in de week dagbesteding op locatie. Twee keer in de week wordt er op locatie vers gekookt samen met cliënten. Er wordt gewerkt met zorgtechnologie om regie zoveel mogelijk bij cliënten te laten, de kwaliteit van leven te vergroten én de zorg slimmer te organiseren.

Het gezellige en deskundige team waarin jij komt te werken bestaat uit 22 personen, waarbij iedereen een rol speelt in zowel de begeleiding van cliënten als het uitvoeren van ADL-zorg en verpleegkundige handelingen.

Jouw rol

Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor cliënten met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) is dit niet altijd vanzelfsprekend. Structuur, duidelijkheid en creatieve oplossingen, dat is waar onze cliënten behoefte aan hebben. Soms kan een cliënt niet goed uitleggen waarom hij boos of verdrietig is en uit dit op een verbale of non-verbale manier. Jij laat je hier niet door afschrikken, maar blijft de verbinding zoeken. Je gaat op zoek naar de betekenis van het gedrag, samen met de cliënt. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren en te laten groeien. De zorgvragen verschillen per cliënt, maar bij iedere cliënt is er behoefte aan vertrouwen en interactie.

Je biedt zorg en begeleiding aan cliënten, volgens zorgplan. Je kijkt samen met de cliënt naar zijn wensen, kijkt wat de cliënt zelf kan en ondersteunt bij het plannen en invullen van de dag. Je ondersteunt bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), zoals eten, wassen en aankleden. Bij een deel van de cliënten neem je de ADL-zorg geheel over, natuurlijk blijf je kijken naar wat de wens van de cliënt is. Als team houd je de ontwikkelingen van de cliënt goed in de gaten en trekt, indien nodig, tijdig aan de bel. Tijdens een slaapdienst ben je samen met een collega verantwoordelijk voor de zorg en veiligheid van de cliënten gedurende de nacht. Er zijn een slaapdienst en een wakende dienst aanwezig. Gedurende de nacht kan er een beroep op je gedaan worden bij calamiteiten, bijvoorbeeld wanneer een cliënt acute en specifieke zorg nodig heeft. Je verricht waar nodig verpleegkundige handelingen.

Wat wij bieden

  • een aanstelling op basis van een invalcontract
  • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €1.920,- tot maximaal €2.853,- bruto per maand (FWG 35) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
  • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
  • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel
Wat wij vragen

  • je hebt minimaal een diploma Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) of een opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg op mbo-niveau 3 of 4 óf je zit in het 3e jaar van de hbo-opleiding verpleegkunde
  • je hebt ervaring met het uitvoeren van algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL)
  • je bent in staat te reflecteren en je continu bewust van wat je doet en het effect daarvan op cliënten
  • je bent bereid flexibele uren en onregelmatige diensten te werken (vroege en late diensten, slaapdiensten en weekenddiensten)
  • bij voorkeur kennis over en affiniteit met de doelgroep NAH (niet-aangeboren hersenletsel)
  • Verklaring Omtrent Gedrag (aanvraagprocedure via InteraktContour)
Word jij onze nieuwe woonbegeleider?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met woensdag 23 juni aanstaande.
Wanneer er sprake is van een wederzijdse klik nodigen wij je graag uit voor een tweetal meekijkmomenten op de locatie, zodat je kennis kunt maken met cliënten en collega's. En jij kunt zo ervaren of de werkplek bij je past. Dit is onderdeel van de selectieprocedure. Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Gerda Brink, teamleider a.i., op 06-51625312.

Meer informatie over woonlocatie Spikvoorde bekijk je hier

Bekijk ook onze overige vacaturesWe voeren onze sollicitatiegesprekken face-to-face op de locatie.
Uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, woonlocatie Spikvoorde in Deventer
Postcode 7425 RJ
Stad Deventer
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Inval
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Verpleegkundige niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 08-06-2021
Reageer voor 24-06-2021
Nummer 68852

InteraktContour

InteraktContour biedt zorg aan mensen met een lichamelijk beperking en mensen met hersenletsel. Dit kan zowel bij de mensen thuis (ambulante begeleiding), in een activiteitencentrum of op een woonlocatie. InteraktContour heeft kleinschalige voorzieningen in Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Samen met de cliënt en eventuele partner kijken we naar de zorgvraag en stellen we doelen. Samen benutten we mogelijkheden!

Meer over InteraktContour