Woonbegeleider Maatschappelijke Opvang Jongeren (Apeldoorn)
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Zie jij de uitdaging om jongeren in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats een stapje verder te helpen en hun leven weer op de rit te krijgen? Wil jij je actief en ondersteunend inzetten voor de jongeren, dan komen we graag met jou in contact.

 

Wat ga je doen

De Maatschappelijke Opvang voor Jongeren (MOJ) in Apeldoorn is een opvang voor dak- en thuisloze jongeren in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar. Vanaf het moment dat de jongere op de MOJ verblijft ligt de focus op het vinden van dagbesteding (werk of opleiding), het regelen van een stabiel inkomen en het vinden van een vaste plek om te wonen. We streven ernaar om jongeren binnen 12 weken uit te laten stromen naar een stabiele woonplek.

Je begeleidt jongeren die te maken hebben met complexe problematieken. Samen met je collega’s zorgen jullie voor 24-uurs begeleiding. Als woonbegeleider sta je zelfstandig op de groep en weet je door jouw aanwezigheid een veilig en vertrouwd leefklimaat te bevorderen. Contact leggen met de jongeren gaat je goed af. Door de band die je met hen opbouwt vang je de signalen op van directe en indirecte hulpvragen.
Je staat naast hen en luistert naar zijn/haar wensen. Samen met de jongere werk je toe naar het einddoel: herstel van het gewone leven. Jouw begeleiding richt zich op het aanleren en versterken van vaardigheden om zelfstandig te kunnen wonen, het bevorderen van sociale vaardigheden en het stimuleren en activeren tot een zinvolle dag- en tijdsbesteding. Naast woonbegeleider ben je ook persoonlijk begeleider van een aantal jongeren. Samen stel je doelen op en legt deze vast in het begeleidingsplan. Je bent verantwoordelijk voor het uitzetten van de lijnen richting je collega’s zodat de jongere zijn/haar traject goed kan doorlopen.

 

Functie eisen

Dit ben jij

 • Je hebt een MBO4-diploma in het sociale domein (SPW, MMZ, SAW)
 • Affiniteit en/of werkervaring met (jongeren met) complexe problematieken en verslavingszorg
 • Je staat stevig in de schoenen deinst niet terug voor onaangepast gedrag
 • Je bent zelfstandig en kan goed samenwerken binnen een team
 • Je weet om te gaan met onverwachte situaties

Je bent christen en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je meer daarover weten? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

 

Inschaling

Dit bieden wij

 • Een afwisselende functie voor 32 uur per week
 • Voldoening door mee te werken aan een betere toekomst voor de jongere
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 6 (min. € 2.375,- tot max. € 3.399,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek)
 • In eerste instantie een contract voor een jaar met de intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan
 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist, een fietsregeling met extra reiskostenvergoeding als je gaat fietsen en een kilometervergoeding als je met de auto reist (afhankelijk van je reisafstand en werkdagen)
 • Vakantietoeslag van 8% per jaar en eindejaarsuitkering van 8,3%
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd
 • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling en een loopbaanbudget dat je maandelijks opbouwt en kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH-Academie, gericht op jouw werkgebied

Bijzonderheden

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijke geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils. Leger des Heils Oost is onderdeel van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Onze 650 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, dagbesteding, verpleging en verzorging, palliatieve zorg, verslavingszorg en de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

Afdelingsinformatie

Onze locatie Warenargaarde in Apeldoorn biedt hulpverlening in de vorm van Woonstart en de Maatschappelijke Opvang voor Jongeren (MOJ). De MOJ biedt 24-uurs begeleiding aan maximaal 8 dak- en thuisloze jongeren van 16 tot 23 jaar, die binding hebben met Apeldoorn.

Interesse en contact

Enthousiast over deze baan, laat het ons weten en reageer via www.legerdesheils.nl/vacatures  bij de button ‘Solliciteer direct’ onderaan de pagina.

De vacature staat open tot we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Heb je nog vragen, bel dan naar Kim Rensen, Afdelingsmanager, tel. 06-1554 1662. Heb je vragen over de procedure, dan kan je contact opnemen met Marja Hartkamp (Recruiter regio Oost) tel. 06-12407703 (bereikbaar op di/do/vr-morgen).

Ter info:

 • Conform het Werving- en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

 

Type Vacature
Intern nummer 85-2022
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Maatschappelijke Opvang
Postcode 6811 LT
Stad Arnhem
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Afdelingsmanager Kim Rensen 06-1554 1662
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Pedagogisch medewerker
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 07-11-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 01-12-2022
Nummer 115330

Leger des Heils regio Oost

De afdeling Maatschappelijke Opvang in Arnhem biedt kortdurende verblijf, waarbij deelnemers binnen een half jaar doorstromen naar zelfstandigheid. De groep van 10 bewoners is zeer divers en wordt begeleidt vanuit het ambulante team in Arnhem door 4 enthousiaste begeleiders. De begeleiding richt zich op aspecten van het dagelijks leven, zoals de huishouding, de zelfverzorging, algemene ontwikkeling, budgetbeheer, dag invulling, met aandacht voor specifieke psychische en/of verslavingsproblemen en het sociaal netwerk.

Meer over Leger des Heils regio Oost