45.000 mensen kiezen voor zorg en welzijn met loopbaantraject Sterk in je werk

19-01-2022

Goede medewerkers zijn voor de sector zorg en welzijn hard nodig. De coronacrisis heeft het nog duidelijker gemaakt. Ook WGV Zorg en Welzijn heeft dat gemerkt. Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een loopbaantraject voor mensen die in zorg en welzijn willen (blijven) werken. Dit project wordt verzorgd door samenwerkingsverband RegioPlus waaronder WGV Zorg en Welzijn en werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn. Deze week kreeg Sterk in je werk de 45.000e aanmelder binnen sinds de start in 2016.

SIJW_banner_liggend_45

Mensen behouden en leiden naar zorg en welzijn
Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een gratis en kortdurend traject voor mensen die al in zorg en welzijn werken én voor mensen die er willen werken. Zorg- en welzijnsprofessionals kunnen bij een persoonlijke coach in de regio via WGV Zorg en Welzijn terecht. Bijvoorbeeld met vragen over doorgroeimogelijkheden, de energiebalans op het werk en over meer, minder of anders werken. Voor wie wil instromen in zorg en welzijn is er begeleiding en informatie over functies, opleidingen en werkgevers in de regio en de verschillende branches. Een sterk punt van het project is dat het voor de medewerker een geheel onafhankelijk traject is zonder tussenkomst van de werkgever. Werkgevers kunnen hun medewerkers uiteraard wel attenderen op Sterk in je werk, zorg voor jezelf aangezien dit project een goed instrument is om hen te behouden. In totaal zijn er 3.451 Sterk in je werk trajecten via WGV Zorg en Welzijn afgerond die hebben bijgedragen aan instroom en behoud van personeel in zorg en welzijn.

Sterk in je werk, zorg voor jezelf
Het loopbaantraject is een initiatief van werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus, het samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties WGV Zorg en Welzijn, en mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is een landelijk project dat door de werkgeversorganisaties regionaal wordt uitgevoerd. Voor meer informatie en aanmelden: www.sterkinjewerk.nl