Nieuws

ZorgStart helpt inwoners van Twente aan een baan in de zorg
25-09-2023
ZorgStart komt per 1 oktober naar Twente! In samenwerking met WGV Zorg en Welzijn, Leerwerkloket Twente en het Werkgeversservicepunt Werkplein Twente, gaan meer dan 10 zorgorganisaties de mobiliteit van inwoners uit de regio naar de zorgsector vergroten.
Lees meer

De Zorgavonturen podcast | Ontdekdezorg (aflevering 2)
03-08-2023
In deze podcast spreken we met mensen die om wat voor reden dan ook de overstap hebben gemaakt naar de sector zorg en welzijn. Waarom hebben ze deze overstap gemaakt? Wat kwam er allemaal op ze af? En hoe ervaren ze hun huidige werk? Kortom, hoe verliep hun zorgavontuur? In deze aflevering spreken we met Annemarie. Zij switchte van researchmanager naar verpleegkundige in opleiding in een ziekenhuis.
Lees meer

Programma Medewerker Centraal Week: tipje van de sluier
11-07-2023
Van maandag 13 t/m vrijdag 17 november vindt de Medewerker Centraal Week (MCW) plaats met als centrale thema: ‘Energiek op de werkvloer!’ Naast een programma voor medewerkers in zorg en welzijn in Oost-Nederland, richten we ons vizier deze keer specifiek op leidinggevenden in de zorg.
Lees meer

Voortraject Zorg & Welzijn najaar 2023
11-07-2023
Altijd al als verzorgende IG, helpende, (woon)begeleider, medewerker maatschappelijke zorg willen werken? Of als groepshulp of pedagogische medewerker in de kinderopvang? Dat kun je nu mogelijk maken. Het Voortraject Zorg & Welzijn biedt een opstap naar een BBL-leerwerkplek bij een organisatie in de ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg of kinderopvang in de regio Zwolle.
Lees meer

De Zorgavonturen podcast | Ontdekdezorg
26-06-2023
In deze podcast spreken we met mensen die om wat voor reden dan ook de overstap hebben gemaakt naar de sector zorg en welzijn. Waarom hebben ze deze overstap gemaakt? Wat kwam er allemaal op ze af? En hoe ervaren ze hun huidige werk? Kortom, hoe verliep hun zorgavontuur? In deze eerste aflevering spreken we met Barbara. Zij switchte van zorgondersteuner naar verzorgende. 
Lees meer

Medewerker Centraal Week 2023
21-06-2023
De Medewerker Centraal Week is een jaarlijks terugkerend evenement in november. Van maandag 13 t/m vrijdag 17 november '23 kunnen zorg- en welzijnsmedewerkers uit Oost-Nederland gratis (online) workshops, webinars, trainingen en andere bijeenkomsten volgen, gericht op: gezond en met plezier je werk doen. Dit jaar is het centrale thema: ‘Energiek op de werkvloer!’.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven