BN-er Vincent Visser bezoekt Reggesteyn tijdens Week van Zorg en Welzijn

13-03-2018

Van 12 t/m 17 maart vindt voor de zesde keer de nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Jongeren interesseren om te kiezen voor een opleiding of baan in zorg en welzijn is één van de doelen van de Week. Daarom worden er tijdens de Week van Zorg en Welzijn op verschillende middelbare scholen gastlessen gegeven om jongeren kennis te laten maken met beroepen in zorg & welzijn, gekoppeld aan het nieuwe lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’. Op CSG Reggesteyn, vestiging Willem de Clercqstraat in Nijverdal was Brugklas acteur Vincent Visser op 12 maart aanwezig om het programma met gastlessen te openen. Hij ging met de scholieren in gesprek over zorg & welzijn, riep hen op een kijkje te nemen bij een zorg- of welzijnsinstelling in de buurt en ging met hen op de foto.

 
Ongeveer 45 vmbo-leerlingen uit het 2e leerjaar waren hierbij aanwezig. De helft van de leerlingen kreeg, aansluitend aan de opening door Vincent, een gastles van een verpleegkundige gynaecologie bij ZGT. De andere helft van de leerlingen krijgt op vrijdag 16 maart een gastles van een zorgprofessional. Tijdens de gastlessen vertellen de zorgprofessionals over hun beroep: wat is er leuk of juist niet leuk aan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen en welke opleiding hebben ze gevolgd? Gezien de sterk toenemende vraag naar arbeidskrachten in zorg & welzijn, liggen hier in de toekomst volop kansen voor jongeren. Vaak wordt gedacht dat het alleen om het verzorgen van mensen gaat, terwijl er bijvoorbeeld ook technici, koks en secretaresses nodig zijn in de sector.
 
 
In Oost-Nederland openen ruim 280 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Tijdens de Week worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd en kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in een operatiekamer, ambulance of in het verzorgingshuis om de hoek. Op www.zorgselect.nl/weekvanzorgenwelzijn is meer informatie te vinden. Ook staan daar alle deelnemende locaties en openingstijden uit Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland vermeld.
 
Lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’
In het najaar van 2017 is het nieuwe lespakket gelanceerd voor middelbare scholen. Het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector zorg en welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Het boegbeeld van het nieuwe lespakket is acteur en presentator Tim Haars.