Nieuws

Actieplan Regionale Aanpak Tekorten Zorg & Welzijn
01-11-2017
Bestuurders uit zorg & welzijn, overheid en onderwijs in de regio Stedendriehoek en Noord-Veluwe hebben vanmiddag hun handtekening gezet onder de intentieverklaring, behorend bij een Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten.
Lees meer

Special Zorg en Welzijn najaar 2017
27-10-2017
De sector zorg en welzijn staat voor grote opgaven en uitdagingen. In korte tijd is een situatie ontstaan van personeelstekorten in de zorg. Extra inspanningen zijn nodig om de sector als aantrekkelijk en uitdagend te positioneren en te zorgen voor voldoende en goede instroom in de opleidingen. Daarom is het belangrijk om het imago van leren en werken in zorg & welzijn doorlopend een positieve impuls te geven. De uitgave van deze krant is één van de middelen die in dat kader wordt ingezet.
Lees meer

Expositie bij WGV Zorg en Welzijn door Top Art van Estinea
17-10-2017
Op dinsdag 17 oktober is bij WGV Zorg en Welzijn een expositie geopend met kunstwerken van cliënten van Top Art van Estinea. Verschillende kunstenaars exposeren schilderijen, beelden van papier marché en handwerk van verschillende materialen. Bij de opening waren de kunstenaars zelf aanwezig en hebben met trots hun werken getoond. Ook de kunstenaars van de vorige expositie van Aveleijn hebben de nieuwe kunstwerken bewonderd.
Lees meer

E-portfolio Zorg en Welzijn
05-10-2017
ZorgSelect heeft de nieuwe app 'E-portfolio Zorg en Welzijn' gelanceerd. De app verbindt kandidaten en banen in zorg en welzijn.
Lees meer

Achterhoekse Nieuw Werkdag Winterswijk
05-10-2017
De Achterhoekse Nieuw Werkdag is op zaterdag 7 oktober van 10.00 - 16.00 uur in Winterswijk bij het Gerrit Komrij College. Innovatieve carrièreswitchers en zoekers naar nieuw werk kunnen zich die dag gratis laten informeren en inspireren door deel te nemen aan workshops, informatieve stands te bezoeken en het overzicht van interessante vacatures in de Achterhoek te bekijken.
Lees meer

Beleef de zorg!
05-10-2017
De zorgsector heeft een groot tekort aan medewerkers. Daarom start vanaf oktober het project 'Beleef de Zorg!'
Lees meer

Lancering lespakket 'Aan JOU hebben we wat'
20-09-2017
Woensdag 20 september is de lancering van het lespakket 'Aan JOU hebben we wat'. Het lespakket wordt overhandigd aan een afgevaardigde van het ministerie van VWS, Geert Jan Buisman en aan Carel Konings, de rector van een Amadeus Lyceum in Utrecht.
Lees meer

Over de grens kijken voor baan in de zorg
21-08-2017
Het is goed om over de grens te kijken voor een baan in de zorg. Dat vindt directeur van WGV Zorg en Welzijn Gerard Nederpelt.
Lees meer

Week van de Loopbaan
10-08-2017
Tijdens de Week van de Loopbaan, van 18 t/m 24 september, gaat ZorgSelect/WGV Zorg en Welzijn extra gratis workshops in het kader van Sterk in je Werk aanbieden.
Lees meer

Prijswinnaar Sterk in je werk
14-07-2017
Zorgprofessional Ellen van Dijk heeft een heerlijk Rituals pakket gewonnen met de Sterk in je Werk prijsvraag op Facebook. ZorgSelect adviseur Ans Huisman heeft haar op 12 juli de prijs overhandigd.
Lees meer

Bijzonder traject voor bijzondere mensen
10-07-2017
Carintreggeland, Livio en Trivium Meulenbelt Zorg starten in samenwerking met Saxion Parttime School in september een bijzonder opleidingstraject. Zij-instromers zonder zorgachtergrond worden opgeleid tot hbo-verpleegkundige.
Lees meer

1000 gratis lespakketten Zorg en Welzijn besteld
04-07-2017
Regionale werkgeversorganisaties hebben de handen ineen geslagen en het lespakket ‘Aan jou hebben we wat’ ontwikkeld voor leerlingen van het vmbo, havo en vwo. Het doel? Ze enthousiast maken voor een loopbaan in zorg en welzijn en ze voorbereiden op een goede beroepskeuze, want de sector zorg en welzijn verandert in rap tempo. En blijkbaar is er een enorme behoefte aan zo’n lespakket: deze week is het 1000e lespakket aangevraagd.
Lees meer

Skills regio wedstrijden verpleegkunde en verzorgende studenten
26-06-2017
Vrijdag 23 juni vonden skills regio wedstrijden plaats voor verpleegkundige en verzorgende studenten van Aventus, Hoornbeeck en ROC van Twente.
Lees meer

Gezond & Zeker Kennisdag
22-06-2017
Op maandag 30 oktober zijn ergo- of veiligheidscoaches van harte welkom tijdens de Gezond & Zeker Kennisdag in Nieuwegein. Ook leidinggevenden en ARBO- en P&P-professionals zijn van harte uitgenodigd.
Lees meer

Zorgtrainingscentrum Zwolle
30-05-2017
Een van de Zorgpact koplopers is het Zorgtrainingscentrum Zwolle. Hier leren studenten, docenten en professionals in drie samenhangende labs, samen met cliënten en mantelzorgers.
Lees meer

Ontwikkeling Allyoucanlearn.eu kan een grote vlucht nemen
23-05-2017
De ingediende subsidieaanvraag voor het digitale open leerplatform Allyoucanlearn bij het Regionaal Investeringsfonds (RIF), is toegekend. Hiermee kan de ontwikkeling van het open leerplatform Allyoucanlearn.eu een grote vlucht nemen en wordt nieuwe kennis makkelijk toegankelijk voor iedereen. Het open leerplatform kan nu verder worden ontwikkeld en uitgebreid met minimaal 150 gratis e-learingmodules. Naast de subsidie vanuit het RIF van bijna 2 miljoen euro investeren de overige partners de komende vier jaar 4.5 miljoen euro.
Lees meer

Kantoor gesloten op donderdag 25 en vrijdag 26 mei
22-05-2017
Op donderdag 25 mei en op vrijdag 26 mei is het kantoor van WGV Zorg en Welzijn gesloten en zijn we niet bereikbaar. Op maandag 29 mei zijn we weer bereikbaar.
Lees meer

WGV Zorg en Welzijn publiceert jaarverslag 2016
21-04-2017
Door op onderstaande afbeelding te klikken kunt u ons jaarverslag 2016 bekijken. In het voorwoord zegt directeur Gerard Nederpelt dat het lijkt dat de wind in de sector is gedraaid. Het gaat weer om kwaliteit en toegevoegde waarde, over keuzes en keuzevrijheid en over transparantie en vertrouwen.
Lees meer

Onderzoek zorgselect.nl
21-04-2017
Om de website www.zorgselect.nl te verbeteren voeren we momenteel een onderzoek uit naar o.a. de gebruiksvriendelijkheid van deze website.
Lees meer

Aan JOU hebben we wat
14-04-2017
Aan JOU hebben we wat is een gratis lespakket zorg en welzijn voor vmbo, havo en vwo. Dit lespakket is door WGV Zorg en Welzijn samen met de andere regionale werkgeversverenigingen ontwikkeld.
Lees meer

Arbeidsmarkt zorg trekt flink aan
22-03-2017
De afgelopen jaren zijn er veel banen verdwenen in de zorg. Inmiddels zijn er duidelijke tekenen dat de arbeidsmarkt weer aantrekt. Dit blijkt uit de Factsheet Zorg die UWV heeft uitgebracht tijdens de landelijke Week van Zorg en Welzijn van 13 tot en met 18 maart. De vraag ligt vooral in de wat hoger opgeleide functies, vanaf mbo-niveau 3.
Lees meer

Week van Zorg en Welzijn in Oost-Nederland trekt veel bezoekers
20-03-2017
Van 13 tot en met 18 maart 2017 heeft de 5e Nationale Week van Zorg en Welzijn plaatsgevonden. De Week werd afgesloten met de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn die dit jaar voor de 17e keer werd georganiseerd. De afgelopen week openden in Oost-Nederland ongeveer 250 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Buurtbewoners, scholieren, familieleden, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden konden een kijkje nemen in het hart van zorg en welzijn en met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er wordt gedaan.
Lees meer

Koert-Jan de Bruijn op bezoek bij ZGT en Markenheem
19-03-2017
Op zaterdag 18 maart heeft acteur & presentator Koert-Jan de Bruijn een bezoek gebracht aan de open dagen van ZGT en Markenheem/woonzorgcentrum De Bleijke.
Lees meer

Muziekworkshop met Loïs Lane bij InteraktContour
15-03-2017
InteraktContour organiseert, tijdens de Week van Zorg en Welzijn, op donderdagmiddag 16 maart een muziekworkshop voor cliënten en hun mantelzorger op haar locatie aan de Hercules Seghersstraat 1 in Deventer. De Nederlandse band Loïs Lane komt deze workshop extra kleur geven.
Lees meer

Aveleijn Banenpleijn tijdens Week van Zorg en Welzijn
10-03-2017
De Week van Zorg en Welzijn begint voor Aveleijn met het Aveleijn Banenpleijn op maandag 13 maart.
Lees meer

De Week van Zorg en Welzijn Special
06-03-2017
Om de Week van Zorg en Welzijn bij het Nederlandse publiek onder de aandacht te brengen, brengt Allin1Mediaservice in samenwerking met de werkgeversverenigingen zorg en welzijn en RegioPlus een landelijke Special zorg en welzijn uit in 22 edities met een oplage van ruim 6 miljoen. WGV Zorg en Welzijn brengt 4 edities uit.
Lees meer

Heel Holland Zorgt
03-03-2017
Tijdens de Week van Zorg en Welzijn wordt op SBS6 dagelijks het tv-programma ‘Heel Holland Zorgt’ uitgezonden. Heel Holland Zorgt is een kort programma waarin de ontwikkelingen en het werk in de zorg op een toegankelijke en optimistische manier worden vertoond.
Lees meer

Subsidieregeling vaccinatie zorg (Hepatitis)
14-02-2017
De subsidieregeling vaccinatie stageplaatsen zorg (hepatitis B) bekostigt de vaccinatie tegen Hepatitis B van stagiaires in de zorg.
Lees meer

Live-uitzending over slokdarmkanker ZGT
16-01-2017
Woensdag 25 januari 2017, tijdens de slokdarmkankerweek van 23 t/m 27 januari, houdt ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) een interactieve online uitzending via livestream: ZGT TV.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven