Nieuws

Kom zorgen dan! Zorg en welzijn start nieuwe jongerencampagne
16-05-2022
Dat de zorg nu én straks meer personeel nodig heeft is duidelijk. De eerste stap daarvoor is het enthousiasmeren van de zorgverleners van de toekomst, namelijk jongeren op de middelbare school. Daarom starten we het nieuwe label ‘Kom zorgen dan’. Dit label is ontwikkeld door de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus – waaronder WGV Zorg en Welzijn – en bureau Mensch. Dit label is de jongerenversie van de succesvolle campagne ‘Ik Zorg’.
Lees meer

Terugblik: Ontmoet de sector Zorg & Welzijn (19 april)
02-05-2022
Dinsdag 19 april was het de kans voor Achterhoekers om de sector Zorg en Welzijn te ontmoeten. Bij Ontmoet de sector Zorg en Welzijn kwamen werkgevers, opleiders, adviseurs en Achterhoekers om elkaar te ontmoeten. Met ruim 120 bezoekers een groot succes. Iedere Achterhoeker had een eigen reden voor zijn bezoek. Er waren mensen die zich wilden oriënteren, vragen hadden over (om)scholing, een andere baan zochten of financieringsvragen hadden. Met voor een aantal bezoekers als resultaat zelfs met een aanbod op een baan!
Lees meer

[Terugblik] Ontdekdezorg Week 2022
24-03-2022
De 10e jubileum editie van de Ontdekdezorg week vond plaats van 14 t/m 19 maart, dit jaar deels live en deels digitaal. Potentiële zij-instromers en herintreders konden zich landelijk en regionaal oriënteren op werken in zorg en welzijn. Met ruim 37.000 unieke bezoekers op de campagnewebsite kan de organisatie tevreden terugkijken op een geslaagde campagne.
Lees meer

45.000 mensen kiezen voor zorg en welzijn met loopbaantraject Sterk in je werk
18-01-2022
Goede medewerkers zijn voor de sector zorg en welzijn hard nodig. De coronacrisis heeft het nog duidelijker gemaakt. Ook WGV Zorg en Welzijn heeft dat gemerkt. Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een loopbaantraject voor mensen die in zorg en welzijn willen (blijven) werken. Dit project wordt verzorgd door samenwerkingsverband RegioPlus waaronder WGV Zorg en Welzijn en werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn. Deze week kreeg Sterk in je werk de 45.000e aanmelder binnen sinds de start in 2016.
Lees meer

Een Geluksprogramma voor jou!
10-01-2022
Deze roerige tijd heeft impact op alle zorg- en welzijnsprofessionals. De druk zit er flink op. Je staat continu klaar voor anderen en wij doen heel graag iets terug. Daarom organiseren wij in de week van 24 t/m 28 januari - onder de naam Geluk & Balans week - een gratis online Geluksprogramma voor zorg- en welzijnsprofessionals. Ons nieuwjaarscadeau aan jullie.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven