Aanvraag subsidieregeling ‘coronabanen in de zorg’ verlengd

08-06-2021

Afgelopen jaar vroeg veel van onze zorgprofessionals en zorgorganisaties. De komende periode gaan inhaalzorg en herstel van zorgprofessionals hand in hand. Het kabinet besloot daarom de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg te verlengen tot en met 31 december 2021. Deze zogenaamde coronabanen zijn tijdelijke banen waarmee zorgprofessionals worden ondersteund. Voor periode 2 is € 40 miljoen beschikbaar.

Onderstaand de voorwaarden op hoofdlijnen: 
1. Maximaal 6 maanden
U kunt in totaal (aanvraagperiode 1 en aanvraagperiode 2 samen) maximaal 6 maanden subsidie per medewerker aanvragen.
2. Minimaal 20 uur per week
De medewerkers moeten gemiddeld minimaal 20 uur per week werken, gedurende een periode van minimaal 2 en maximaal 6 maanden.
3. Directe link coronacrisis
De medewerkers zijn bovenformatief. Hun werkzaamheden hebben een directe link met de gevolgen van de coronacrisis voor de zorg.
4. Niet twee keer subsidie voor één functie
De functies mogen niet ook op een andere manier bekostigd worden. Bijvoorbeeld door een andere subsidieregeling. 
5. Tussen 1 januari en 1 oktober 2021 gecreëerd
Deze coronabanen moeten na 1 januari 2021 en uiterlijk 1 oktober 2021 zijn gecreëerd. Daarnaast mag u in de tweede aanvraagperiode alleen subsidie aanvragen voor medewerkers die u vanaf 1 juli 2021 inzet. 
6. AGB-registratie
Na het indienen van uw aanvraag wordt uw organisatie gecontroleerd op een geldige AGB-code en WTZI-toelating met behulp van het KvK-nummer. Heeft u geen AGB-code? Dan controleren wij of u een WTZI-toelating heeft. 

Verlengen van coronabanen uit tijdvak 1 is mogelijk, zolang de totale duur maar niet over de zes maanden heengaan. 

Voor de uitgebreide omschrijving van de nieuwe voorwaarden voor de coronabanen in de zorg verwijzen wij naar de website van de ministerie.