Helpen als corona vrijwilliger/medewerker?

20-03-2020

WGV Zorg en Welzijn/ZorgSelect heeft in samenwerking met landelijke stakeholders een regionaal contactpunt ingesteld om de zorginstellingen te ondersteunen die vanwege de coronacrisis extra hulp nodig hebben.

Er zijn veel oud-zorgmedewerkers die zich beschikbaar hebben gesteld als corona vrijwilliger. Het regionaal contactpunt is bezig een reservepool te organiseren van vrijwilligers, zodat de vraag van de zorginstellingen en het aanbod van vrijwilligers gematcht kunnen worden op het moment dat instellingen extra hulp nodig hebben.

Op het moment dat een organisatie behoefte heeft aan corona vrijwilligers of medewerkers, maken ze dat kenbaar via ZorgSelect. De vacatures vind je via deze link. Ben jij een oud-zorgmedewerker en/of wil je ook helpen? Dan kun je direct op een vacature reageren.

De huidige situatie laat zien hoe ongelofelijk belangrijk onze sector is. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, en op het moment zelfs met eigenlijk meer dan 100% inzet werken onze zorg- en welzijnsprofessionals voor de gezondheid van anderen. We zijn trots op onze zorg- en welzijnsprofessionals en iedereen die wil helpen. 

Meer informatie over dit initiatief vind je hier.