Geslaagde Hart onder de riem actie

18-05-2020

Elk jaar vieren we op 12 mei  - de verjaardag van Florence Nightingale – de ‘Internationale Dag van de Verpleging'. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden. Als Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn hebben wij dit moment aangegrepen om, in deze coronatijd, alle 156.000 medewerkers in zorg en welzijn in Oost-Nederland een hart onder de riem te steken en daarmee onze dank & waardering naar hen uit te spreken.

De ‘Hart onder de riem actie’ bestond uit een muzikale ode en een nomineeractie. Aan de muzikale ode hebben o.a. Erwin Nyhoff en Ernst Daniël Smid meegewerkt. Zij hadden een mini-huiskamerconcert opgenomen met een speciale boodschap voor de zorg- en welzijnsmedewerkers. Klik hier om deze filmpjes te bekijken. 

Zorgmedewerkers in het zonnetje
Een tweede onderdeel van de actie was de mogelijkheid om op 12 en 13 mei een collega aan te melden voor een attentie. In totaal kwamen er ruim 300 aanmeldingen vanuit 41 verschillende zorginstellingen binnen met prachtige en ontroerende motivaties. De attenties, bestaande uit o.a. theaterkaarten, (toilet)tassen, cadeaubonnen en diverse verwen- en verzorgingsproducten, worden nog t/m woensdag 20 mei door medewerkers van WGV Zorg en Welzijn afgeleverd bij de verschillende zorg- en welzijnsorganisaties. Alle ‘prijswinnaars’ hebben hierover op 14 mei bericht gehad. In totaal gaat het om ca. 270 attenties die worden afgeleverd op naam van degenen die een collega hebben genomineerd, zodat zij de attentie vervolgens zelf aan de betreffende collega kunnen overhandigen. 

hart_onder_de_riem_totaalfoto

Een greep uit de motivaties
Mijn collega verdient een hart onder de riem, omdat…

  • Deze zorgtopper altijd klaar staat voor de cliënten. Elke dag enthousiast om naar het werk te gaan. Omschakelen van regelmatig werken naar onregelmatig werken was geen probleem, ondanks dat het voor haar (gezin) een uitdaging was.
  • Zij al 25 jaar in de zorg werkt en ze zich, ondanks haar drukke gezin, boerderij, mantelzorg en het overwinnen van haar eigen kanker, met hart en ziel blijft inzetten voor de mensen die dat nodig hebben. Daarnaast neemt ze heel regelmatig diensten over tijdens vakanties en ziekte van collega’s.
  • Zij een erg lieve en positief ingestelde collega is en het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Hoe druk haar werkzaamheden ook zijn, ze is er altijd warm en vol aandacht voor de bewoners. 
  • Zij zich voor 100% inzet voor de cliënten en daarnaast een super collega is. Ze staat voor iedereen klaar! Een topper!
  • Zij zich vrijwillig heeft aangemeld om als verpleegkundige te werken op een Corona-afdeling. Na 7 weken in een emotionele rollercoaster, komt ze weer werken op haar eigen afdeling. Als team zijn we ontzettend trots op haar! 
  • Zij een zorgtopper is die eerst aan de cliënten, collega's én andere betrokkenen denkt, en dan pas aan zichzelf. Zij verdient deze aandacht, nú extra!

Bekijk hieronder het compilatiefilmpje

Met dank aan
De muzikale ode is mogelijk gemaakt door Erwin Nyhoff, Frans Agterberg, Ernst Daniël Smid en Christiaan Kuyvenhoven. Ook bedanken wij Sabine Uitslag en haar collega’s Thomas Borggrefe en John van der Sanden voor de persoonlijke boodschap (‘Klein Geluk In De Zorg Show’). 
De attenties zijn mede mogelijk gemaakt door: Mundia bv., Colijn & Partners, Etos, Handbogen en Meubelwerkplaats Deventer, Wilminktheater, Wibi Soerjadi, Praktijk voor huidverzorging Alli Geerts, Mooi by Karin, The Look bij Richard Weijs, Otje van Potje, Fashion store Anna van Toor, Readshop en Amphion Theater. 

Hart_onder_de_riem_actie_