Hart onder de riem voor alle medewerkers in Zorg en Welzijn

11-05-2020

Op 12 mei - de verjaardag van Florence Nightingale - is het de 'Internationale Dag van de Verpleging'. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden. Vanuit de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn grijpen wij deze dag aan om, in deze coronatijd, alle 156.000 medewerkers in zorg en welzijn in Oost-Nederland een hart onder de riem te steken.

De ‘Hart onder de riem actie’ is bedoeld om onze dank & waardering uit te spreken naar alle medewerkers in zorg en welzijn. Ook naar de medewerkers in de ondersteunende diensten die het mogelijk maken dat de zorg- en welzijnsprofessionals hun werk goed kunnen doen en ondersteuning krijgen daar waar nodig. De actie bestaat o.a. uit een muzikale ode. Immers, muziek geeft kracht en brengt rust in deze hectische tijd. Enkele bekende artiesten uit Oost-Nederland, waaronder Erwin Nijhoff en Ernst Daniël Smid hebben – speciaal voor de zorg- en welzijnsmedewerkers - een mini-huiskamerconcert opgenomen. Sabine Uitslag, zelf ooit werkzaam in de zorg, deelt ook een persoonlijke boodschap. Deze filmpjes zijn op 12 mei te vinden op www.zorgselect.nl.

Hart_onder_de_riem_actie_

Verdient jouw collega een attentie? 
Een tweede onderdeel van de ‘Hart onder de riem actie’ is de mogelijkheid om een collega binnen zorg en welzijn aan te dragen die volgens jou echt een hart onder de riem verdient. Op 12 en 13 mei kun je jouw collega via een aanmeldformulier op www.zorgselect.nl aanmelden. Daarmee maak je kans op een leuke attentie, die je vervolgens zelf aan de door jouw aangedragen collega mag overhandigen. Onder de prijzen bevinden zich theaterkaarten, cadeaubonnen en diverse verwen- en verzorgingsproducten. Komt jouw  collega in aanmerking voor een attentie dan ontvang je na 13 mei automatisch bericht.  

200e Dag van de Verpleging
Ieder jaar wordt op 12 mei de Dag van de Verpleging gevierd. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Florence Nightingale werd geboren, de grondlegster van onze moderne verpleegkunde en degene die ons ervan bewust heeft gemaakt hoe belangrijk hygiëne is. Nu, 200 jaar later, hebben we te maken met het coronavirus en zijn o.a. de verpleegkundigen de helden in de frontlinie tegen het virus en worden we met de neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk goede hygiëne is. 

Mensen_hart_onder_de_riem