Nieuws

Coronabanen Zorg worden voor de tweede keer verlengd
16-12-2021
Op 14 december maakte het ministerie van VWS via een kamerbrief bekend dat er een derde ronde van de coronabanen Zorg (COZO) komt. In totaal wordt hiervoor 47,5 miljoen euro uitgetrokken.
Lees meer

Terugblik: Medewerker Centraal Week 2021
02-12-2021
In de week van 15 t/m 19 november stond de zorg- en welzijnsmedewerker centraal. We kijken terug op een zeer geslaagde week met een prachtig aanbod van bijna 30 inzicht en energie gevende, herkenbare webinars en online workshops. Een prachtig voorbeeld van hoe er met, tussen voor en door zorginstellingen wordt samengewerkt en activiteiten beschikbaar zijn gesteld.
Lees meer

Landelijk uitstroomonderzoek: Relatief weinig medewerkers verlaten sector zorg en welzijn
02-11-2021
Het percentage medewerkers dat de zorg- en welzijnssector verlaat is lager dan in de meeste andere sectoren. Dit blijkt uit nieuwe cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek op 27 oktober jl. heeft gepubliceerd.
Lees meer

Medewerker Centraal Week van 15 t/m 19 november
14-10-2021
Even een positieve boost, even iets leuks, even stilstaan bij jezelf en ja graag… even inspiratie. Werk jij als medewerker in zorg en welzijn in Oost-Nederland? Dan kun je van maandag 15 tot en met vrijdag 19 november 2021 gratis meedoen aan verschillende inzichtgevende, herkenbare, zinvolle, energiegevende webinars en online workshops. Dit jaar staat de week in het teken van aandacht, waardering en preventie.
Lees meer

'Weer happy naar mijn werk en happy thuiskomen' - Sterk in je werk
27-07-2021
Jolande werkte de afgelopen 23 jaar bij een welzijnsorganisatie. Toen haar functie door interne veranderingen anders werd ingevuld, begon ze te twijfelen. Was dit nog het werk wat ze tot haar pensioen wilde blijven doen? Ze miste de uitdaging maar ze had al tientallen jaren niet gesolliciteerd. Brieven schrijven en sollicitatiegesprekken voeren waren niet echt haar ding. Met hulp van loopbaancoach Petra Harink gooide ze het roer om.
Lees meer

Taakbrigades Zorg succesvol van start
10-06-2021
In de Achterhoek is WGV Zorg en Welzijn in samenwerking met Randstad en Gemeente Doetinchem gestart met de uitrol van de zogeheten Taakbrigades. Op dit moment worden de eerste drie groepen, met in totaal 25 leerlingen, opgeleid. Inmiddels zijn er groepen gestart bij InteraktContour, IJsselheem, Careaz en Sensire, binnenkort volgen er meer.
Lees meer

Aanvraag subsidieregeling ‘coronabanen in de zorg’ verlengd
08-06-2021
Afgelopen jaar vroeg veel van onze zorgprofessionals en zorgorganisaties. De komende periode gaan inhaalzorg en herstel van zorgprofessionals hand in hand. Het kabinet besloot daarom de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg te verlengen tot en met 31 december 2021. Deze zogenaamde coronabanen zijn tijdelijke banen waarmee zorgprofessionals worden ondersteund. Voor periode 2 is € 40 miljoen beschikbaar.
Lees meer

Taakbrigades in samenwerking met Randstad
14-04-2021
Om zorginstellingen in de Achterhoek, Stedenvierkant en regio Zwolle extra te kunnen ondersteunen, worden momenteel door Randstad ‘Taakbrigades’ opgezet.
Lees meer

Ben jij zorgstudent en wil je helpen in de zorg?
18-02-2021
Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties, die hard hulp kunnen gebruiken. Op 18 februari '21 is een landelijke online wervingscampagne van start gegaan, die zich specifiek richt op zorgstudenten. Het gaat om 2e, 3e en 4e jaars studenten die een zorgopleiding volgen op mbo, hbo en universitair niveau.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven