Nieuws

Online banenmarkt regio Zwolle op 17/11
27-10-2020
Op dinsdag 17 november '20 organiseert het Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle voor de tweede keer een digitale vacaturemarkt: de ‘Online Banenmarkt Regio Zwolle’. Tijdens dit online evenement op LinkedIn kunnen werkzoekenden zichzelf presenteren, bijvoorbeeld met een korte pitch of een videosollicitatie. Werkgevers en uitzendbureaus plaatsen actuele vacatures en er is nieuws over (opleidings)projecten.
Lees meer

De Nationale Zorgklas
25-05-2020
De Nationale Zorgklas is een initiatief vanuit Actiz. De Mbo Raad, NRTO en RegioPlus (de landelijke koepel van werkgeversorganisaties) zijn actief betrokken. Het idee dat in corona tijd is ontstaan, is om snel een digitaal opleidingsplatform voor de zorg mogelijk te maken. De Nationale Zorgklas is een landelijk platform waar laagdrempelig spoedcursussen, trainingsprogramma’s en coaching wordt aangeboden om mensen in deze crisistijd snel op te leiden om inzetbaar te zijn voor de zorg.
Lees meer

Geslaagde Hart onder de riem actie
18-05-2020
Elk jaar vieren we op 12 mei  - de verjaardag van Florence Nightingale – de ‘Internationale Dag van de Verpleging'. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden. Als Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn hebben wij dit moment aangegrepen om, in deze coronatijd, alle 156.000 medewerkers in zorg en welzijn in Oost-Nederland een hart onder de riem te steken en daarmee onze dank & waardering naar hen uit te spreken.
Lees meer

Hart onder de riem voor alle medewerkers in Zorg en Welzijn
12-05-2020
Op 12 mei - de verjaardag van Florence Nightingale - is het de 'Internationale Dag van de Verpleging'. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden. Vanuit de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn grijpen wij deze dag aan om, in deze coronatijd, alle 156.000 medewerkers in zorg en welzijn in Oost-Nederland een hart onder de riem te steken.
Lees meer

Webinar van Wijklink: overeind blijven in tijden van corona
12-05-2020
Op 14 mei organiseert WijkLink het allereerste WijkLink Webinar! Om 15.30 schuift psycholoog Huub Buijssen bij ons aan. Hij geeft antwoord op vragen als: Hoe blijf je overeind in deze heftige tijd? Hoe zorg je goed voor jezelf, je collega’s en je studenten?
Lees meer

[BLOG] Leren in het corona tijdperk
07-04-2020
Vanuit mijn functie als beleidsmedewerker onderwijs, of eigenlijk meer verbinder, houd ik me al meer dan tien jaar bezig met de leervragen binnen de zorg- en welzijnsinstellingen en de aansluiting met het onderwijs in Oost-Nederland. In de loop van de jaren is het netwerk steeds beter op elkaar afgestemd, wordt er steeds meer samengewerkt, is er steeds meer zicht op mogelijkheden en onmogelijkheden, gezien vanuit elkaars standpunten en wordt er steeds meer samen bereikt.
Lees meer

FAQ voor corona medewerkers/vrijwilligers
26-03-2020
WGV Zorg en Welzijn/ZorgSelect heeft in samenwerking met landelijke stakeholders een regionaal contactpunt ingesteld om de zorginstellingen te ondersteunen die vanwege de coronacrisis extra hulp nodig hebben. Vragen over wie zich hiervoor kan aanmelden, eventuele vergoedingen, veiligheid en of je ook kunt helpen als je BIG-registratie is verlopen, zijn gebundeld in een FAQ.
Lees meer

Helpen als corona vrijwilliger/medewerker?
20-03-2020
WGV Zorg en Welzijn/ZorgSelect heeft in samenwerking met landelijke stakeholders een regionaal contactpunt ingesteld om de zorginstellingen te ondersteunen die vanwege de coronacrisis extra hulp nodig hebben.
Lees meer

[BLOG] Maart - De kroon op je werk!
18-03-2020
Wie had gedacht dat de Ontdekdezorg week er zó uit zou gaan zien? We hadden leuke activiteiten bedacht om mensen te interesseren voor onze prachtige sector. Werkgevers zijn maandenlang druk geweest om ook dit jaar weer met trots hun sector onder de aandacht te brengen. Al die aandacht is voor zorg- en welzijnsmedewerkers vaak een jaarlijkse kroon op hun werk.
Lees meer

Geannuleerd: events Ontdekdezorg week
12-03-2020
Door de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft WGV Zorg en Welzijn besloten de Ontdekdezorg events op 16, 17, 18 en 20 maart te annuleren. Hoewel er volgens de richtlijnen van het RIVM op dit moment geen aanleiding is om de Ontdekdezorg week af te gelasten, hebben wij voor onze regio de balans opgemaakt. We zijn tot de conclusie gekomen dat we in de huidige situatie geen succesvolle events kunnen organiseren. Er is namelijk inmiddels veel angst onder de bevolking ontstaan. We vinden het jammer dat we deze beslissing moeten nemen, maar willen als netwerkorganisatie binnen zorg en welzijn onze verantwoordelijkheid nemen en zeker niet bijdragen aan verdere verspreiding van het virus.
Lees meer

Ontdekdezorg week en het coronavirus
06-03-2020
Naarmate het aantal besmettingen met het Corona virus stijgt, wordt ook de kans groter dat dit impact gaat hebben op evenementen in de Ontdekdezorg week. De Ontdekdezorg week volgt hierin de richtlijnen van het RIVM en de GGD.
Lees meer

Genomineerden verkiezing Sociaal Werker 2020 zijn bekend!
05-03-2020
WGV Zorg en Welzijn feliciteert Marcel van Eck, Simone Duin en Marloes Olde Hampsink met hun nominatie voor de titel Sociaal Werker 2020! Op 3 maart werden Marcel van Lokalis Utrecht, Simone van MeerWaarde Hoofddorp en Marloes van SMD/Wijkteams Enschede op hun werkplek verrast met deze mooie prestatie.
Lees meer

WGV Zorg en Welzijn breidt samenwerking met LDC uit
26-02-2020
De al jarenlange samenwerking tussen WGV Zorg en Welzijn en LDC wordt uitgebreid naar alle aangesloten instellingen. LDC is als ontwikkelaar van software op het gebied van duurzame inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling geen onbekende naam in de zorg. Meerdere aangesloten instellingen werken al met de online LDC vragenlijsten waarmee medewerkers op een laagdrempelige en afwisselende manier werken aan hun persoonlijke loopbaan en ontwikkeling.
Lees meer

Kom naar de Ontdekdezorg week 2020!
21-02-2020
Van baan veranderen doe je niet zomaar. Maar een baan kan meer zijn dan alleen maar je werk. Je kunt echt iets voor een ander betekenen. Werken waar je hart ligt en doen waar je goed in bent. Zorg en welzijn biedt veel verschillende beroepen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Is het iets voor jou misschien?
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven